No mitään  erikoista ei ole täs tapahtunut normaalin koirapuistoilun ja leonbergien kanssa leikkimisen lisäksi. On ollut rauhallista ja ollaan Hemin kanssa harjoiteltu normaaleja peruskäskyjä, sekä katsekontaktin ottamista ja seuraamista sekä luoksetuloa. Hyvin on poika editynyt.

Oltiin tuossa eilen Hemin kanssa vähän hevostelemassa. Olin itse siis kuvaamassa kun kaverit harrastivat peltoukealla hiihtoratsastusta ja koira siinä samassa juoksi milloin missäkin ja ponin perässä ja edellä. Tuo räpylä jalka viihtyy eritoten lumihangessa, se on oikea lumimonsteri. Kuvaillessani heittelin koiruudelle lumipalloja hieman kauemmas ja tämä räpyläjalka senkun liiteli lumen päällä, välillä hieman upoten pallojen perään. On se kiva nyt kun on tuollainen hieman aktiivisempi koira tuon Puten rinnalla, itselläkin on tekemistä, kun tuo hieno helma ei oikein lumesta eikä muutenkaan liikkumisesta välitä. Oli ihan mukava reissu ja kuviakin tuli otettua sekä koirasta, että poneista, kuvia myöhemmin kun saan koneelle =)

Nyt olenkin perehtynyt hieman tokon ja agilityn saloihin, netistä lueskellut asiaa kyseisistä lajeista. On ollut hirveä pähkkäily, että kumpi sitten sopisi meille, vaikkakin ei tässä ole ikään kiire valita kun pentukin on vielä niin nuori. Toko olisi omaan mieleeni, mutta hieman mietityttää tuon ad/hd luonteen takia jaksaako se kuitenkaan keskittyä siihen, etenkin kun agiity olisi taas menevämpää ja Hemille varmasti paljon mielekkäämpää kun siinä on vauhtia ja tuo koira on muutenkin tuollainen ketterä tapaus, vaikkakin agissa tarvi myöskin keskittyä kahtakauheammin. Jäljelle olisi kiva opettaa koira myös kun sitä on noiden meidän hirvikoirien kanssa tehty ja isäukko osaa varmasti neuvoa siinä. VePe kiinnostaisi myös, mutta saa nähdä onko tuo vesi mieluisa asia tuolle poitsulle nyt kun kevät tulee ja kelit lämpenevät.  Kaikkeahan voi aina kokeilla =)

Nyt ollaan täällä isäukon luona perämetsässä, niin koirat saavat juosta vapaana pitkin pihoja. Tällä hetkellä Hemi on viihdyttämässä tuota meidän harmaata norjanhirvikoiraa ulkona aitauksessa. Tykästyivät kovin toisiinsa, en ole ikinä nähnyt että tuo meidän setsemän vuotias Riku leikkisi yhdenkään koiran kanssa, mutta Hemin kanssa tottakai. Riku on muutenkin ollut nyt yksinäinen kun Arttu meidän melkein 12 vuotias harmaa norjalainen jouduttiin lopettamaan vanhuudesta johtuvien syiden takia :/ No nyt häntä senkun heiluu ja pappa on innoissaan. Harmi kun Riku ei pysy pihassa vapaana ja sisälle se läkähtyy kuumuuteen, no ei voi minkään. Nyt menen haemaan vaavin sisälle Puten seuraksin ja alan tutustumaan Pelastuskoiratoimintaan hieman lähemmin :)