No heipä hei, Täällä suunnalla on mennyt hyvin taas vaihteeksi :) Koirien masut ovat kunnossa ja tulevat toimeen yhä aivan loistavasti keskenään. Putella oli siis heti Hemin perään maha sekaisin, mutta asia korjaantui piimän, verilettujen ja raejuuston voimin kuten Heminkin masu.

Miinuspuolina tietty tuli sitten tuo Hemin haukkuminen, isännöitsijältä tuli soitto että koirien haukkumisesta oli tullut valitus, no yllätys yllätys Hemi varmaankin haukkuu kaikille äänille minun poissa ollessani, sekä kun tulen kotiin. Kävimpä hakemassa Hempalle sitten kankaisen mukanvan oloisen kuonokopan, jonka laitan sille aina kun se alkaa haukkumaan kotona ollessani vähäksi aikaa, jos se vaikka oppisi ettei haukkuminen kannata, se ei kylläkään kotona ollessani hauku erityisemmin, paitsi komentaakseen Puttea tai minua. Päivisin jos olen poissa useamman tunnin pistän sen sille myös päähän. Ensikuussa sitten käyn vuokraamassa eläintarvikeliikkeestä sitruunapannan, joka tule tovottavasti auttamaan haukkumis ongelmaan :) Tämä kuukausi siis mennään kuonokopan voimin. (yllätyksekseni Hemi ei välitä siitä mitään ja kun otan kuonokopan lähtiessäni kotoa käteen ja kutsun poikaa, se tulee nätisti luokseni ja melkeimpä työntää päänsä siihen, eipä se näytä siis koiraa haittaavan, positiivinen ylläri siis)

Olenyt myös haukkumista vähentääkseni keksinyt koirille kaikkea erilaista aktiviteettiä luista, erilaisiin aktivointi leluihin yms luihin, no en sitten tiedä onko se auttanut mutta aikanakin mun vaatteet sun muut tavarat ovat jääneet omaan arvoonsa :) Hemin kanssa ollaan myös käyty nyt koirapuistossa muutamana päivänä putkeen kun tuo Helilän koirapuisto on hyvässä kunnossa ja portti menee kiinni toisin kuin tuossa meidän omassa puistossa. Tänään kavereina oli rhodesiankoira Ina ja työpaikalta tuttu hoidossa ollut vihikoira Börje sekä kaverini lapinkoira Tosca. Näytti olevan kaikilla oikein mukavaa ja meno oli kova. Taisi siinä yli puolitoista tuntia vierähtää, mutta Hemin powerit eivät lakanneet vieläkään.. Kotiin tullessa olisi kovasti pitänyt saada Puten kanssa leikkiä :) Eilen koirapuistossa mukana oli myös Putte ja tietty taas kaverini sekä Tosca, muita koiria ei paikalle ilmaantunut ja reissu oli hieman ei niin antoisa.. Toissapäivänä seuranamme oli Toscan lisäksi viipurinkoirista tuotu koiruus sekä toinen sekarotuinen koiruus ja myöhemmin paikalle saapuikin puolivuotias pentukoira, jossa sanottiin olevan labbista sekä dalmista tai beaglea, omistajat sanoivat että el.lääkäri oli sanonut ettei siinä ainakaan beaglea olisi mutta kyllä se siltä enmmän näytti sillä pentu oli puolivuotiaaksi erittäin matala, varmaan puolet hemiä pienempi. Mukavia kavereita olivat kaikki =)

Ollaan opeteltu hemin kanssa vierelle, seuraa, paikka, hyppää, maahan, istu  ja kovasana käskyjä kaikki muut paitsi kovasana ovat jo suhteellisen hyvin hallussa :) Paikka on Hemille ja sen luonteelle hirveän haasteellista, kun adhd koira ja paikallaan olo yhdistyvät ei seuraa mitään hyvää :D No joo Hemi on todella nopeasti oppivainen, noin 10 minuuttia ja poitsu hoksasi namujen avustamana mmitä tarkoittaa vierelle paikka ja seuraa, Tosca oli tietty mukana koirapuistossa hyvänä häiriönä avustamassa. Kotona sisälläkin se osasi käskyt ilman nameja, oli kiva fiilis kun koira osaa jotain :) Ajattelin nyt kovaa sanaa harjoitella kun saisi sen haukkumaan käskystä voisi tuo turha haukkuminen hieman vähentyä. Nyt kun pakkaset alkavat hellittää niin eiköhän tuonne koirakouluun asti vielä päästä, tai siis ei ehkä vaan 100% varmasti mennään.  Ja anteeksipyynnöt tähän loppuun kun ei ole tullut otettua kuvia ollenkaan :/ Pitääkin huomenna kuvailla vaikka koirapuistossa jos sinne ollaan menossa.

Hyviä 'kevään' jatkoja teille kaikille!